TOUCH OF GOLD

This loving family moved into their suburban home when their kids were toddlers and forged friendships and a strong connection to their neighborhood.


The time came when they were faced with the decision and the question, “Do we invest in and renovate our kitchen and main suite, or do we move?” Ultimately, our clients decided to stay in their home and here is a glimpse into what we created together with their architect and builder. Their home has a traditional floor plan with a kitchen that connects to the dining room. We purposely designed the dining room to have an inviting, casual yet elegant aesthetic. We wanted to create a dining room that could also function as a family kitchen table, a homework space, a cozy Shabbat dinner, and would eventually welcome an updated kitchen. Our client contemplated replacing their existing kitchen wood floor with tile, but we decided to preserve and refinish the wood floor to maintain continuity and warmth throughout. Because the kitchen is adjacent to the dining room and not to the family room, changing the floor to tile would have created a fragmented feeling and our goal was to create cohesiveness. The kitchen opens to the outdoor living space and swimming pool where wood is not typically a friend to wet slippery feet. Our clients said, “Let’s go for it!” and they have no regrets. We are mixed metal fans and love to play with scale. Behold the voluptuous island pendants, chunky island countertop, satin brass modern hex pulls and knobs, and a combo of cerused white perimeter flat panel cabinets with a gray shaker island. Our client desired to conceal the clutter, so the walk-in pantry and appliance garages came into play. The metal and wood floating shelves above the dessert bar provide display space for family photos, artwork, and seasonal styling. A second floor addition adjacent to the main suite accommodates a home office and a dreamy walk-in closet along with an upstairs laundry room and zen main bath complete with a steam shower, water closet that allows for TV viewing from the vanity mirror, a soaking tub, and a coffee bar.





STACI MUNIC INTERIORS

PALM SPRINGS  x  CHICAGO  x  NATIONWIDE

© 2021 STACI MUNIC INTERIORS.  ALL RIGHTS RESERVED.